Ull är guld - Året runt - Japp!

Ull är naturligt och har temperaturreglerande egenskaper som gör att du varken blir för varm eller för kall. Den transporterar bort fukt från kroppen och isolerar mot temperaturer. Tjocklek på plagget anpassas efter aktivitet, kraftigare vid lågintensiva aktiviteter och tunnare när det är svettigare - så fungerar ullen perfekt året om. 

Lager på lager principen är alltid bättre än ett tjockt lager. Med flera lager på varandra blir det ett isolerande luftlager mellan varje plagg. 

Närmast huden över dina underkläder bör man ha något som är mjukt, sitter ganska tajt mot kroppen och som värmer bra. 

 

Tvättråd - bra att veta!

För det första. Behöver plaggen verkligen tvättas? Ull kan vädras i första hand. då de har självrengörande egenskaper. Om de inte är synligt smuts räcker det oftast att vädra efter varje användning. Det gör att du sparar mycket längre på plaggets hållbarhet och man håller ner på vatten och energi genom att spara på tvätt.

Med andra ord finns det ingen anledning till att inte använda ull till vardags och aktivitet !? Dessutom finns det mycket snygga ullplagg med tryck och i varierande färger som passar för olika ändamål.

Här i butiken säljer vi tvättmedel anpassat för ull som är biologiskt nedbrytbart för naturen.

Takaisin blogiin